Dana en retraitefonds

Een gift (dana) geven kan altijd en wordt zeer gewaardeerd, dit is aftrekbaar bij de belastingen (in Nederland).

Er zijn mensen met een klein budget die graag aan een retraite willen deelnemen. Daartoe dient ons retraitefonds: Door iets extra’s over te maken bij de retraitebetaling, helpt u anderen om deel te nemen.

giving

Eenmalige schenking aan Metta Vihara

Wilt u eenmalig geld schenken aan de Stichting Metta Vihara, dan kan dat fiscaal voordelig door een storting naar één van de Triodos rekeningnummers.
Ons rekeningnummer is, IBAN: NL35 TRIO 0212 4425 03.
Het dagafschrift van uw bank of een kwitantie van onze kant is in Nederland voldoende bewijs voor de Nederlandse fiscus. Deze schenking valt onder de fiscale aftrek mits u minimaal 1% van uw belastbaar inkomen weggeeft. Zie de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Periodieke schenking aan Metta Vihara

Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overweegt u de Stichting Metta Vihara minimaal 5 jaren achter elkaar te steunen? Dan is een periodieke schenking met de Nederlandse fiscus aantrekkelijker voor u en voor ons. Periodieke schenkingen zijn namelijk in Nederland volledig aftrekbaar. Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of een maximaal aftrekbaar bedrag.
Vanaf 2014 is de verplichting om een periodieke gift eerst vast te leggen bij een notaris komen te vervallen. U kunt weliswaar nog steeds er voor kiezen om een periodieke gift via de notaris vast te leggen. Maar sinds 2014 volstaat ook een schriftelijke overeenkomst hierover met de Stichting Metta Vihara.
Graag zenden wij u het formulier 'Periodieke gift' toe, indien u minimaal voor 5 jaar een gift wilt doen aan de stichting Metta Vihara. Het formulier bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor de administratie van Metta Vihara. Als alles is ingevuld, volstaat deze overeenkomst voor de fiscus en kunt u deze overeenkomst voor uw eigen administratie bewaren.

Meer informatie?

Wilt u eerst meer informatie of overleg alvorens een bedrag eenmalig of periodiek te schenken aan de Stichting Metta Vihara? Neemt u dan gerust contact op met één van de bestuursleden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bestuur bespreekt graag met u persoonlijk de mogelijkheden, zodat uw bijdrage volledig en rechtstreeks ten goede komen aan de activiteiten van Metta Vihara. Voor fiscale vragen over schenkingen kunt u ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 0543 (gratis) of kijken op www.belastingdienst.nl.