Bereikbaarheid

Heenreis:
Als je op retraite komt krijg je ongeveer 2 weken van te voren een informatiebrief. Hierin staan de mailadressen van alle deelnemers die daarvoor toestemming hebben gegeven. Op deze manier kun je eventueel een lift vragen of aanbieden.

Terugreis:
De terugreis hoef je niet van te voren te regelen. We regelen dit op de laatste dag van de retraite o.l.v. de organisator. 

Lopen naar Metta Vihara vanaf de bushalte (10 minuten)

Kom je vanuit de richting Terneuzen, loop dan terug en sla linksaf de Plevierstraat in. Kom je uit de richting Kloosterzande, steek dan over, loop een klein stukje in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf de Plevierstraat in.

Blijf aan de linkerkant van de weg. Neem de 2e straat rechts (Hengstdijkse Kerkstraat - je komt langs de kerk). Blijf aan de rechterkant lopen en volg de lichte bocht in de weg. Je loopt het dorp uit op een weg waar alleen bestemmingsverkeer komt en ziet Metta Vihara na ongeveer 200 meter aan je rechterhand.

Hoe werkt de Haltetaxi?

Gebruikerspas

Je hebt een gebruikerspas nodig om gebruik te kunnen maken van de haltetaxi. Iedereen in kan deze gratis aanvragen via tel 088-2358000 of http://www.zeeland.nl/verkeer-en-openbaar-vervoer/openbaar-vervoer/aanvragen-gebruikerspas-haltetaxi
Doe dit tijdig, dat wil zeggen: 2 weken van te voren.
Je kunt ook meereizen met iemand die een gebruikspas heeft of met het nummer dat op een gebruikspas staat. Als het om wat voor reden dan ook niet is gelukt om een gebruikerspas te krijgen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je in Belgie woont dan kun je een gebruikerspas aanvragen via Metta Vihara: je gebruikt dan ons adres of je kunt een nummer van een gebruikerspas van ons krijgen.

Reserveren

Een rit met de haltetaxi moet minstens anderhalf uur van te voren aangevraagd worden op reserveringsnummer 088-23558000. We raden je aan om het veel eerder te doen, een aantal dagen of week van te voren. Houd je pasnummer bij de hand. Voor de heenreis moet je zelf de haltetaxi reserveren. Voor de terugreis doet de organisator dat voor je.

In- en uitstappen

De haltetaxi haalt je op en zet je af bij de reguliere bushaltes. Ook de haltetaxi houdt rekening met de aansluiting van de bus waar je mee aankomt. Als je vertraging hebt moet je zelf contact opnemen met de haltetaxi.

Kosten
Je moet contant betalen; de ov-chipkaart en abonnementen die op de ov-chipkaart staan zijn niet geldig in de haltetaxi. Het tarief is hetzelfde als het normale ov-tarief.
De rit van Terneuzen naar Hengstdijk kost ongeveer€4,-.

Raadpleeg voor alle verbindingen in Nederland 9292.nl en in België nmbs.be (trein) en delijn.be (bus).

Per auto

Als je via Antwerpen rijdt, krijg je de keuze aangeboden om RING 1 of RING 2 te volgen.
Als je RING 2 volgt, heb je beslist minder tot geen kans op files, bij RING 1 wel.
RING 2 staat aangegeven als TOL route, richting Brugge/Gent en even later vlakbij de afslag staat Liefkenshoektunnel (waar je TOL voor betaalt; 6 euro cash of 5 euro met een creditcard).

Parkeren

We beschikken over 10 parkeerplaatsen op ons terrein.
Op een afstand van 700 meter bevindt zich een gratis openbare parkeergelegenheid.